vineri, 13 ianuarie 2012

Poveste de brutar, ep. 3 - azi, Luminita Cirstea, SUA

Povestea Luminiţei poate fi dată ca un exemplu despre ce poate însemna o expresie devenită clişeu, să-ţi urmezi visul american: " American Dream ".


Originară din Drăgăşani - Vâlcea şi având o profesie fără nici o legătură cu domeniul gastronomiei (dar o pasiune foarte mare pentru aceasta), Luminiţa a câştigat în 2001 programul Loteria Vizelor, aterizând puţin timp după aceea la Chicago, oraş în care, că orice proaspăt emigrant, a prestat diferite munci necalificate şi prost plătite.

Între aceste joburi de supravieţuire şi întreţinere, ea s-a înscris şi a fost acceptată la School of Culinary Arts în cadrul Kendall College din Chicago. După 3 ani în care a şi lucrat pentru a se întreţine, Luminiţa a absolvit cursurile facultăţii şi a început să lucreze împreună cu câţiva din cei mai prestigioşi brutari din SUA. În 2006, Luminiţa a dobândit cetăţenia americană iar în 2008 s-a înscris la concursul California Raisin Bread Contest câştigând împreună cu Lionel Vatinet, premiul la categoria Artisan Bread.

De atunci, Luminiţa a început să predea ea însăşi cursuri de brutărie artizanală, fiind la rându-i elevă în cadrul diferitelor workshopuri destinate profesioniştilor ce nutresc speranţa de a reprezenta SUA la Coupe du Monde de la Boulangerie (Bread World Cup).

Sunt sigur că perseverenţă, pasiunea şi dăruirea ei vor face să fie într-o bună zi, cel mai bun brutar artizan din lume.

Întreaga ei poveste o puteţi citi în limba engleză AICI.



Niciun comentariu: