joi, 22 decembrie 2011

Paine cu maia de 2.5 kg

Ieri am facut cea mai mare paine cu maia pe care am reusit sa o coc vreodata, are 2.5 kg. A crescut si s-a copt foarte bine, mi-a fost teama ca fiind asa mare, nu o sa se coaca bine, dar a iesit ok. Am facut-o din 1.5 kg. de faina, 1 l de apa, aproape 300 gr. de maia si 30 gr. de sare. Am dospit-o 4 ore la temperatura camerei si intreg procesul a durat 8 ore + inca 8 pentru maia.






2 comentarii:

Apa.Faina.Sare. spunea...

super fain iulian! painea mare e mai gustoasa decat una mica. sa o mancati cu placere!
sarbatori fericite!
codruta

Turtita Fermecata spunea...

Multumesc mult Codruta ! Un asemenea comentariu e foarte magulitor, mai ales daca vine din partea ta, care faci parte din grupul destul de restrans al cunoscatorilor si impatimitilor de paine cu maia.

Sarbatori fericite si tie si o paine din ce in ce mai buna !