miercuri, 4 ianuarie 2012

Pâine cu chimen


Acum, când mă uit în urmă, îmi dau seama că am făcut foarte rar pâine cu seminţe de chimen... asta pentru că deşi nouă adulţilor ne place foarte tare, din cauză că ai noştri copii nu o suportă, nu prea mă încumet să m-apuc de această pâine... de fapt lor nu prea le place ceva cu chimen.

Profitând de vacanţă lor la bunicii din Bucureşti, cu câteva minute înainte de intrarea în noul an, eu puneam maiaua la crescut iar în prima zi a anului, dis de dimineaţă, cât a stat focaccia la cuptor, am plămadit aceste minunate pâini cu chimen. Le-am făcut în formele de cozonac ca să fie mai uşor de făcut sandvişuri din ele :)

Încă mai avem o bucată şi este delicioasă cu caş sărat de oaie şi chiar cu gem !










3 comentarii:

eConsiliere spunea...

Mai, Iuliane, io una nu mai intru pe blogu' tau ca ma ingras numa' privind minunatiile astea! :)) Spor! Va pupam.

Turtita Fermecata spunea...

Mai Eta, sa stii ca painea mea nu ingrasa c-am fi cat dulapu' :)

eConsiliere spunea...

stiu, stiu! :))) imi amintesc cu... pofta... o zi insorita, o masa de lemn, niste cas proaspat si... o felie delicioasa in painea ta! spor!!