Povestea
Luminiţei poate fi dată ca un exemplu despre ce poate însemna o expresie
devenită clişeu, să-ţi urmezi visul american: " American Dream ".
Originară
din Drăgăşani - Vâlcea şi având o profesie fără nici o legătură cu domeniul
gastronomiei (dar o pasiune foarte mare pentru aceasta), Luminiţa a câştigat în
2001 programul Loteria Vizelor, aterizând puţin timp după aceea la Chicago, oraş
în care, că orice proaspăt emigrant, a prestat diferite munci necalificate şi
prost plătite.
Între
aceste joburi de supravieţuire şi întreţinere, ea s-a înscris şi a fost
acceptată la School of Culinary Arts în cadrul Kendall College din Chicago. După
3 ani în care a şi lucrat pentru a se întreţine, Luminiţa a absolvit cursurile
facultăţii şi a început să lucreze împreună cu câţiva din cei mai prestigioşi
brutari din SUA. În 2006, Luminiţa a dobândit cetăţenia americană iar în 2008
s-a înscris la concursul California Raisin Bread Contest câştigând împreună cu Lionel Vatinet, premiul la categoria Artisan Bread.
De
atunci, Luminiţa a început să predea ea însăşi cursuri de brutărie artizanală,
fiind la rându-i elevă în cadrul diferitelor workshopuri destinate profesioniştilor
ce nutresc speranţa de a reprezenta SUA la Coupe du Monde de la Boulangerie
(Bread World Cup).
Sunt
sigur că perseverenţă, pasiunea şi dăruirea ei vor face să fie într-o bună
zi, cel mai bun brutar artizan din lume.
Întreaga
ei poveste o puteţi citi în limba engleză AICI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu