Sambata, pe 9 Aprilie, incepand cu ora 3 pm, la initiativa Fundatiei Proarta, voi sustine la Timisoara un atelier de paine traditionala unde vom confectiona paine, lipii si daca vom avea suficient timp, vom coace si pizza sau grisine...sau amandoua :)
Deja am inteles ca s-au inscris o gramada de doritori asa ca s-ar putea ca acest eveniment sa se mai repete, si de ce nu, sa devina regulat.
4 comentarii:
Super interesant!
Am fost la atelierul de facut paine si am plecat incantata!
Acum e painea in cuptor :)
Mult succes pe mai departe si MULTUMESC!
Claudia
Multumesc pentru participare si sper ca ti-a fost de folos si ca de-acum incolo nu o sa mai fi nevoita sa cumperi paine de la magazin.
Daca vrei, te rog da-mi mai multe detalii despre painea ta, in ce tip de cuptor ai copt-o, cat ai lasat-o, daca ai stropit-o, ai folosit o piatra etc, eventual ceva poze pe mail...vreau sa am cat mai mult feedback de la participanti, in speranta ca poate le va folosi si altora ca tine.
Uf, nu am apucat sa fac poze.... Insa iti pot povesti:
Am fost nerabdatoare sa o coc si am stat cu ochii pe ceas sa treaca intervalul recomandat de tine :)
Am un cuptor electric si am putut seta temperatura de 220 de grade. Nu am folosit piatra si am uitat sa o ud. Cum spuneam, prea nerabdatoare.... de aceea am scos-o si prea repede (dupa 40 minute) fiindu-mi frica sa nu se arda.
A iesit minunanta, putin trebuia insa sa o mai las.
Am savurat-o mai mult goala decat in combinatii si am purtat cu mine felii in poseta si am dat la toata lumea fiind foarte mandra de painea mea.
Acum hranesc maiaua si sper sa imi iasa si data viitoare.
Incearca sa setezi la 230 gr. macar in primele 10 minute si apoi reduci la 220 gr. Cat despre paine, nu are de ce sa nu-ti iasa si de-acum inainte :)
E adevarat ca o paine de genu' asta se savureaza foarte bine si goala, eu de multe ori pun putin unt sau ulei de masline pe o felie si mananc asa.
Trimiteți un comentariu