miercuri, 29 februarie 2012

( O alta ) Idee nebuneasca :)


Preluând "leapşa" de la Corina, vin şi eu cu o idee "nebunească": mă gândeam că poate ne cuplăm vreo 4-5 sau mai mulţi inşi, punem bani împreună, luăm o moară de la Liviu, cumpărăm grâu bio de la ferma asta sau de la asta şi ne măcinam singuri faina pentru pâine. Dacă suntem vreo 5 inşi, până la vară nici nu ne ajunge o juma' de tonă :)

Moară şi grâul/faină ar putea sta la într-un garaj în Bucureşti, că e loc destul şi de-acolo s-ar aproviziona cei ce sunt implicaţi, eu mă descurc (iau eu o dată pe lună cu Normandia un sac de 50 de kg.)... ce ziceţi, e fezabila ideea asta? Se baga cineva?



3 comentarii:

blimpyway spunea...

salut Iulian, eu am socotit ca fac de vreo 60kg de faina pe an sau 2x600gr pe saptamana. Poate e bine daca ne adunam mai multi sa vedem cat vrea sa consume fiecare.

Daca luam moara e bine sa stim care model, cat costa si cat se poate macina cu ea.

Turtita Fermecata spunea...

Datorita preturilor nu tocmai mici, ma gandeam la o moara mai mica, A100 sau 300, dar o sa ma sfatuiesc si cu Liviu, ca el e specialist la mori.

Radu spunea...

Am macinat cu moara de genul asta. Moara aia costase 1200 lei acum 3 ani. Stai ore sa macini cateva kg de grau. Daca vrei sa faci repede mai multa faina, clar o sa te plictisesti cu ea. E doar pentru familie. Daca vrei sa incerci totusi, eu as lua una mai ieftina, ca nu are nu stiu ce tehnologie in ea, un motor si niste pietre...Am vazut ca sunt si la 1000 RON.