Da, interesant. Am o intrebare. De ceva vreme fac paine cu maia, starnita de cuvintele frumoase ale Codrutei. Ai putea sa ma ajuti cu o reteta de paine la test? Am un test, am facut ceva incercari , dar nu sunt multumita.Oare painea la test are mai putina maia fata de painea normala, ca sa iasa asa, lipie?A mea se umfla pe mijloc, nu isi pastreaza forma plata, cum am vazut in filmuletul din blogul tau.
N-am incercat sa fac lipie la test, dar cred ca aluatul trebuie intepat cu furculita sau crestat / taiat mai mult ca sa nu se mai umfle asa.
Ce fel de test ai ? Din pamant / lut / argila sau din fonta / piatra ?
Eu la testul meu din fonta am folosit acelasi aluat ca la painea care o coc la cuptorul normal...si a iesit excelenta. Mai trebuie sa refac vatra, ca imi coace mai mult sus decat jos, da' painea avea un gust minunat. Uite aici o poza cu o paine facuta de mine la test: http://www.greatnews.ro/images/stories/iulian_dutu_paine.jpg
Exceptional arata, cam asa mi-a iesit si mie. Am vazut insa filmul acela de pe blogul tau, cu testul, si ii iesea chiar o lipie,d e asta am intrebat. Batrana din film rupe o paine care nu e mai groasa de doua-trei degete. Am test de lut, mare.
Iulian, l-am primit cadou de la un bun prieten. Daca reusesc, iti trimit si tie unul-bineinteles, daca descopar sursa. Este identic cu asta, http://www.nikohomeblog.com/2009/11/paine-in-test.html Al meu are si o farfurie, ca un platou, tot de lut, se scoate painea mai usor asa, cu farfuria.
Ah, ce bine trebuie sa fie in jurul focului, asteptand sa dai carapacea la o parte... va invidiez pe voi, cei care aveti o bucata de pamant sub picioare, nu asfalt.
11 comentarii:
Da, interesant.
Am o intrebare. De ceva vreme fac paine cu maia, starnita de cuvintele frumoase ale Codrutei.
Ai putea sa ma ajuti cu o reteta de paine la test? Am un test, am facut ceva incercari , dar nu sunt multumita.Oare painea la test are mai putina maia fata de painea normala, ca sa iasa asa, lipie?A mea se umfla pe mijloc, nu isi pastreaza forma plata, cum am vazut in filmuletul din blogul tau.
N-am incercat sa fac lipie la test, dar cred ca aluatul trebuie intepat cu furculita sau crestat / taiat mai mult ca sa nu se mai umfle asa.
Ce fel de test ai ? Din pamant / lut / argila sau din fonta / piatra ?
Eu la testul meu din fonta am folosit acelasi aluat ca la painea care o coc la cuptorul normal...si a iesit excelenta. Mai trebuie sa refac vatra, ca imi coace mai mult sus decat jos, da' painea avea un gust minunat.
Uite aici o poza cu o paine facuta de mine la test: http://www.greatnews.ro/images/stories/iulian_dutu_paine.jpg
Exceptional arata, cam asa mi-a iesit si mie.
Am vazut insa filmul acela de pe blogul tau, cu testul, si ii iesea chiar o lipie,d e asta am intrebat.
Batrana din film rupe o paine care nu e mai groasa de doua-trei degete.
Am test de lut, mare.
Unde ai reusit sa gasesti test de lut ? Eu am cautat mult anu' trecut si nu am reusit sa gasesc. In ultima instanta am fost nevoit sa iau din fonta.
Cred ca un aluat dospit foarte mult, mai ales daca e si taiat, nu va mai avea puterea sa se ridice. Va iesi practic o...turtita / lipie :)
Iulian, l-am primit cadou de la un bun prieten.
Daca reusesc, iti trimit si tie unul-bineinteles, daca descopar sursa.
Este identic cu asta,
http://www.nikohomeblog.com/2009/11/paine-in-test.html
Al meu are si o farfurie, ca un platou, tot de lut, se scoate painea mai usor asa, cu farfuria.
Daca afli ceva, nu uita te rog sa-mi dai si mie un semn.
Multumesc frumos !
Cum sa uit, doar ti-am spus ca-ti trimit unul, sa faci paine buna cu el!
Ah, ce bine trebuie sa fie in jurul focului, asteptand sa dai carapacea la o parte... va invidiez pe voi, cei care aveti o bucata de pamant sub picioare, nu asfalt.
Asta mai la vara, ca acu' ne uitam la...soba :)
Si soba are cuptor...si miroase a paine.....
Da, are...da' a noastra nu coace bine painea...numa' placintele :(
Trimiteți un comentariu