miercuri, 14 martie 2012

Munca intr-o brutarie artizanala in Franta: ep. 1

Asa se face painea cu maia intr-o brutarie artizanala din Franta, satul Saint Julien de Jonzy Imaginile au fost filmate in vara lui 2010 cand am fost voluntar acolo timp de 10 zile.

In acest prim episod, Ben ne arata cum se porneste aluatul cu maia: peste faina se adauga maiaua, apa in care s-a dizolvat sarea si apoi se amesteca totul cu mana, fara malaxor, mixer sau alta masinarie. In felul acesta se fac 100 de paini de 1 kg. pe zi.



2 comentarii:

Moara De Cereale spunea...

Am vazut de curand intr-un videoclip cum amesteca regretatul Lionel Poilane un aluat de biscuiti. (http://youtu.be/WYOOyNZ5axs)
Ceva din tandretea gestului o regasesc si la Ben...

Turtita Fermecata spunea...

Intr-adevar, cred ca toti cei ce mesteresc ceva manual, au ceva deosebit !