vineri, 9 martie 2012

Mucenici ( fara maia :) )

Desi pe aici nu este obiceiul de a se sarbatori in vreun fel special ziua de 9 Martie, am facut mucenici in casa si anu' asta si au iesit foarte buni dar...de data asta nu au fost cu maia :) Asa ca nu i-am mai pozat, de altfel s-au mancat si foarte repede dar am zis ca o sa mai facem o serie curand. Nu am mai facut ca alta data si din cei moldovenesti ( cu maia ), dar am zis ca o sa mai facem si din astia, chiar daca sarbatoarea a trecut, deoarece acu' 2 ani s-au dovedit un desert foarte bun :)






LE - am facut din nou mucenici, au iesit din nou excelenti si de data asta i-am pozat ! Sunt foarte simplu de facut si-s buni oricand pe post de desert. 250 gr. de faina se amesteca cu 150 ml. apa si se face o coca care se ruleaza in suluri subtiri din care se modeleaza pe deget mici cerculete. Se lasa la uscat cerculetele de aluat. Cand sunt uscati, se fierb 2 L de apa cu un praf de sare, se pun mucenicii in apa in clocot, se da focul mai mic, peste 10 min. se pun 200 gr. zahar, coaja de lamaie rasa si 1 plic zahar vanilat. Se mai fierb 20 de minute si se lasa la racit. Noi adaugam nuca si scortisoara imediat ce sting focul, dar le puteti pune si in farfurie, dupa ce s-au racit.




Un comentariu:

Anonim spunea...

Mucenicii se fac nu cu ocazia zilei calendaristice de 9 martie ci cu ocazia zilei religioase "44 de Sfinti".