miercuri, 31 octombrie 2012

Ateliere de paine cu maia la Bucuresti...tinute de Corina

Pasionatii de paine cu maia probabil ca o stiu bine pe Corina, ea m-a ajutat / asistat / sustinut ( alaturi de Liviu ) la toate atelierele mele de la Bucuresti din prima parte a anului. Asa cum ii sta bine unui invatacel, Corina a dus pasiunea mai departe si a inceput ea insasi sa tina ateliere in Bucuresti. Asa ca in fiecare sambata, intr-o atmosfera foarte relaxata, cei doritori sa invete mestesugul acesta, se pot intalni cu Corina si impreuna in jurul unei mese, vor povesti si plamadi painici gustoase.

Nu ratati ocazia de a va intalni cu ea si de a invata sa faceti paine ca pe vremuri. Pasionatii o pot contacta la adresa atelierdepaine@gmail.com sau cel mai bine, intrati pe blogul ei si vorbiti direct cu ea. Sau amatorii de FB, o pot gasi foarte usor AICI.

Spor la plamadit si o paine din ce in ce mai buna !


miercuri, 10 octombrie 2012

Din nou la facut de paine...in Franta

Saptamana trecuta m-am intors de la o intalnirea a celor ce cultiva legume, fructe, cereale cu ajutorul semintelor traditionale, pastrate din generatie in generatie. O intalnire absolut fascinanta in care am intalnit oameni foarte interesanti de pe toate meridianele, din India pana-n Uruguay si din Senegal pana-n Irlanda. In cadrul programului oferit de gazde, ce a inclus vizite la ferme si mai multe ateliere de lucru...a fost si un atelier de paine ( cu maia ) de la care nu puteam sa lipsesc, de data asta pe postul de invatacel :)

Se aseamana foarte mult cu atelierele sustinute de mine prin Bucuresti sau prin alte parti, cu mica / mare diferenta, ca painea se cocea la un cuptor cu lemne, mobil. Va dati seama cat de bucuros am fost sa pot vedea la lucru live, un asemenea cuptor, care m-a impresionat placut. 

Desfasurandu-se in aer liber, in cadrul unui mini-festival, atelierul a parut usor haotic, cu oameni care framantau paine, ascultau, se mai plimbau si pe la celelalte ateliere, se intorceau si tot asa. Insa cine a vrut sa stea sa asculte si sa invete, a putut s-o faca foarte bine. Desi eu nu sunt deloc fluent in lb. franceza, am reusit sa prind cateva idei care sper sa-mi foloseasca. 

Ceea ce m-a bucurat este faptul ca am vazut inca o data, ca eu fac painea ca si ei...singurele diferente sunt de faina si de cuptor...deci sunt pe drumul cel bun :)

Una peste alta, a fost o experienta deosebita pe care sper sa o pot repeta si la anul, insa in Italia ( asa pot vorbi si eu liber ;) ), unde va avea loc o noua intalnire de 3 zile dar strict pe tema cerealelor si transformarea artizanala a acestora in paine / paste. 

Multumesc lui Attila, administratorul Eco Ruralis, cel care a facilitat participarea mea la aceasta intalnire.