luni, 16 aprilie 2012

De Pasti

Oua inrosite cu frunze de ceapa si de nuca, drob din organe de miel in prapure, cozonac cu nuca si cacao dospit cu maia si paine "festiva" ( 5 tipuri de faina, 3 tipuri de maia, 3 tipuri de seminte + ceapa, ciuperci, nuci, mamaliga ):


4 comentarii:

Moara De Cereale spunea...

Hristos a inviat! Sunt la al doilea rand de cozonaci si succesul se repeta. Sunt curios, or iesi si cu faina integrala? Mi se pare mie sau si cozonacii tai au "rupt" pe margini? Cu ai mei asa am patit, de fiecare data....

Turtita Fermecata spunea...

Da, si ai mei tind sa se rupa intr-o parte. La astia din poza chiar a dat pe afara umplutura :(
Cred ca trebuia sa-i "inchid" mai bine. Oricum, ca sa evit situatia asta, urmatorul ( pe care nu l-am pozat ), am pus rahatul si stafidele direct in aluat si au iesit excelenti. Nu s-au mai rupt si umplutura a fost uniform repartizata. De-acum asa cred c-am sa fac cozonacii. Incearca si tu !

Moara De Cereale spunea...

Mie imi plac cozonacii cu umplutura de nuca si cacao, pe care nu prea am cum s-o inglobez in aluat. Stii ca linia asta de rupere am mai remarcat-o la coacerea painii integrale in forme de lut. Nu cred ca tine de inchidere. Eu ma gandesc ca la urmatorul cozonac sa nu mai folosesc tavile, sunt convins ca nu se va mai rupe asa pe margini.

Turtita Fermecata spunea...

Asta e urmatoarea provocare si probabil voi face un lapte cu cacao si zahar pe care-l voi folosi la aluat sau o crema impreuma cu ouale, iar cu nucile e simplu, le pun de prima oara in faina. Vom vedea ce iese :)