marți, 2 iulie 2013

Pizza la cuptorul cu lemne

Pizza cu maia in stil napolitan, cu ingrediente locale !

Calzzone cu ciuperci, dovlecei, pesto si cas dulce de capra



Pizza cu ciuperci, rosii si cas dulce de capra

 

Pizza cu pesto, ciuperci, dovlecei si cas dulce de capra





4 comentarii:

Daniel spunea...

Buna. Vad ca sunteti specialisti la facut paine, si nu numai :). As avea si eu cateva intrebari, daca nu va suparati. De curand m-am mutat la tara si am un cuptor de paine vechi. Am tot facut paine in el (si pizza) - incerc sa nu cumpar din aceea umflata. Problema e ca nu prea stiu cum sa procedez si nu imi iese tot timpul la fel. Uneori se arde prea tare si trebuie sa arunc mult, alteori ramane moale in interior si de cele mai multe ori partea de jos ramane foarte moale. Am incercat sa pun faina pe fundul tavii, am incercat si sa o ung cu ulei si am incercat si o combinatie. Inca nu stiu cum e mai bine - poate experienta ma va invata. Cel mai mult ma frustreaza ca nu stiu cate lemne sa bag pe foc; cum stiu ca e suficient foc sau prea mult? V-as ramane recunoscator daca mi-ati impartasi cate ceva in acest sens.

Iulian Dutu spunea...

Partea cu lemnele se invata din proprie experienta...nu exista 2 cuptoare la fel si deci nimeni nu va poate spune...bagi atat sau atat !

Si eu am ars si painea si pizza, sa iasa necoapta nu prea s-a intamplat pentru ca prefer sa ard mai bine cuptorul ( cu riscul de a o arde - lucru care se poate remedia ), decat sa nu fie suficient de incins si sa iasa necoapta ( lucru care se indreapta mai greu )

Din expresia "...Am incercat sa pun faina pe fundul tavii..." deduc ca bagati pizza ( si painea ? ) la copt intr-o tava ?
Se poate si asa ( desi la pizza n-am incercat niciodata ), insa cele mai bune rezultate le obtineti daca le coaceti direct pe vatra ( mai ales pizza )

Pentru pizza focul tre' sa arda domol in spatele cuptorului ( dupa ce acesta a fost in prealabil bine incins ), iar de regula pizza se roteste o data sau de doua ori, in asa fel incat toata circumferinta acesteia sa fie in partea din spate, cea care este aproape de foc. Daca, cuptorul e bine incins si se respecta procedura de mai sus, coacerea unei pizze n-ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute !

Daca mai aveti si alte nelamuriri, nu ezitati !

Daniel spunea...

Abia astept sa incerc pizza facuta cum spuneti. Multumesc.

Anonim spunea...

Daca poti sa astupi cumva cuptorul cand coci pizza.... Pt o perioada scurta de timp, 40-50 de secunde