Inspirandu-ma din resursele online de care am mai scris pe aici ( Cuptoare de paine ep. 1, 2 si 3 ), am decis sa fac si eu ceva asemanator, asa ca intr-unul din weekendurile trecute, am trecut la treaba. Am folosit vreo 75 de buc de BCA de 60x20x10, vreo 300 de caramizi pline, 200 de caramizi de samota groase si 100 subtiri + 2 bare de cornier de 30 mm, taiate la 115 cm. In total aproape 700 de lei. Iata ce a iesit:
Din pacate, cuptorul fiind intr-o zona apropiata de casele din jur, scoate prea mult fum si va trebui montat un cos destul de inalt, inainte de a putea fi testat. Pentru moment am facut doar un foc mic sa-l vedem cum arde:)
6 comentarii:
felicitari! Si eu imi doresc asa ceva, dar peste ceva vreme.
Caramida netencuita?
Da, sistemul se cheama " dry stacked oven " si l-am mai aratat aici pe blog in partea 1 si 2 din seria " Cuptoare de paine ". Desi toata lumea se mira si intreaba aceiasi intrebare ca si tine, m-am gandit ca daca la "ei" functioneaza, nu vad de ce la noi nu ! Ideea e ca acest tip de cuptor poate fi asamblat si desfacut unde vrem si cand vrem. E mai greu de facut prima oara dar apoi cred ca merge mai repede ;)
@alinutzika...multumesc !
Zidaria i-ar fi adus poate un dram de etanseitate, dar ma gandesc ca poate fi udat si acoperit cu nisip astfel incat sa mai astupi din eventualele rosturi. Nu am vazut zona de evacuare a fumului, ar putea probabil facuta mai serpuit cu caramizi intercalate, astfel incat lungimea efectiva a cosului sa fie mai mare intr-un spatiu mai mic.
Dar eu chiar nu ma pricep, zic si eu asa ... :) Trebuie sa faci ceva sa il poti folosi, nu se poate! Ce capacitate crezi ca are? Faci 10-15 paini odata?
Uite aici: http://modelandviitorul.blogspot.ro/2012/09/un-cuptor-de-paine.html
Si sunt din Lunca Cernii/Hunedoara:)
Trimiteți un comentariu